Kära vänner i kulturföreningen Stallbackens vänner. Redan efter några månader som  er redaktör för Stallblad och webb, anar jag att det är något i relationerna mellan föreningslivet och dess politiska gren: Kultur- och fritidsnämnden med dito kontor som jag inte begriper.

På kommunens hemsida kan vi läsa om hur våra folkvalda och av dem anställda tjänstemän  ser på ”EDSVIk - Sollentunas pärla!”

”Copy” kallas annonsernas språk. Att ”pärla” är ett väl använt ord i sammanhanget, bekräftar Google som ger 346.000 träffar vid sökning på ”kommun” i kombination med ”pärla”. Kan det kanske också tyda ngt annat?

Nu följer några av- och nedkopplade dagar. Som pensionär kanske det inte ska kallas semester, men lite som det känns det. Fyra dagar. Kommer därvid att minnas ett nyhetsinslag i tv i början av 1970-talet. Reportern befann sig i Tokyo och ville veta hur lång semester den japanske tjänstemannen hade. Svaret har bitit sig fast.
- Jag har tre dagar, sa tjänstemannen men skyndade sig att tillägga: Jag tar inte ut alla tre på en gång förstås,  för det blir så stökigt på skrivbordet om man är borta länge.

Trevlig fortsättning på sommaren

Bosse Wanngård
Söndagsnöje
Eo.m. 3 juli och varje söndag klockan 13.00 och klockan 14.30 startar visningarna. Edsbergs slott rymmer minnen från en annan tid - andra kulturer. Sprid budskapet om det öppna slottet till vänner och bekanta.


Hämta gratisbiljetter i EDSVIK KONSTHALL
Om du är Sollentunabo kan du vara stolt över att vara delägare i en sådan pärla. Slottet, parken och gamla stallbacken. Nyttiga njutningsmedel-Stallbackens Vänner vill förena människor med vitt skilda kulturintressen och hyllar vänskapen som väg till demokrati och gemenskap


Välkommen att vara med och utveckla det Sollentuna kommun vill skall bli norra Storstockholms mest välbesökta attraktion: Edsvik.

Hyr Duvslaget!

REDAKTION

Ansvarig utgivare:
Wilhelm von Essen

Redaktionsråd:
Karl-Erik Eriksson
Thorwald Nybom

Redaktör:
Bo Wanngård

KLICKA HÄR för kontakt-
uppgifterBeredning för ny kultur?


Magnus Ramstrand (kd)
Edsvik_Sollentuna ska mark-nadsföras. Förberedelserna har börjat. Här berättar nytillträdde ordförande i kultur- och fritids-nämnden, Magnus Ramstrand om dagsläget.2011-01-24

Kulturpristagare: Lennart
Högman
Överraskande huvudman bakom nytt kulturpris.

Läs mera på tvSollentunas hemsida

2011-01-23

Herman Gyllenhaal, redaktör och an-svarig utgivare för Edsbergskuriren, har skickat en intressant och för Eds-vik_Sollentuna högaktuell artikel, publicerad i Sv.D.

Följ gärna Hermans exempel: Dela med dig av artiklar och idéer. Så ger vi liv åt en lokal kulturdebatt

KLICKA HÄR OCH LÄS MERA


 

Så här blir du medlem

Sätt in årsavgiften på postgirokonto 4604096-0

Enskild medlem 150:--

Extra familjemedlem: 50:--

Förening/organisation: 500:--


Medlemskapet öppnar dörrar till möten och upplevelser.

Vi disponerar ett eget hus på Stallbacken; Duvslaget. Det ligger intill Edsbergs slott, just där du stiger in på Stallbacken.

Temakvällar
I Duvslaget har vi arrangerat många möten med kulturpersoner från när och fjärran. Samtalskvällar kring angelägna och spännande frågor. Traditionen lever vidare. Samtidigt gäller förnyelse. Folkbildningen är stark i Sverige och söker nya vägar för kunskap som stärker och utvecklar demokratin. Det gäller förstås i hög grad också en förening som Stallbackens Vänner.

Traditioner - evenemang
Uppskattade och återkommande evenemang är valborgsmässofirandet sista april och ”inglöggningen” av midvinter och den annalkande julen i början av december.

”forumEDSVIK”
Som medlem får du Stallbackens Vänners tidning hem i brevlådan. 2013 ger vi ut fyra nummer. En hemlig vision är att tidningen ska tända en lokal kulturdebatt i frågor som rör Sollentuna. Har du idéer och uppslag så hör av dig. Vill du skriva själv? Du är mycket välkommen.

stallbackensvanner.se
Ambitionen är att hemsidan ska vara aktuell och att artiklarna i Stallbladet också ska finnas här på webben. Kommer så snart vi funnit ett lämpligt program för ändamålet.

Resultaten börjar märkas

Edsbergs slott och slottsparken med sitt vackra och centrala läge är en naturlig plats dit vi söker oss för att berika vår fritid. Här finns möjligheter att ta del av och medverka i kulturyttringar av olika slag. Stallbackens Vänner har genom sina medlemmar haft en avgörande betydelse för utvecklingen och har ambition att tillföra idéer och förslag i den utveckling som nu pågor för fullt.

Som medlem i Stallbackens vänner är du uppdaterad i allt som rör den växande kulturplatsen EDSVIK; Genom föreningen är du med och påverkar.  

HEMValkommen.html

stallbackens vänner

SOLLENTUNA