DUBBEL GLÄDJE

”Möjligheternas Plats” integrerar i verkligheten

Den 24 februari hade programgruppen satsat på integration. Det blev en stor framgång i det lilla formatet. En taggad trio från nystartade föreningen ”Möjligheternas Plats” presenterade sig för en begränsad med vartefter presentationen pågick allt mer entusiastisk skara Stallbacks-vänner

 

  1. -OK, jag var skeptisk, säger Mohammed som tillsammans med Kowsar Aden och Tanvir Hussain tog Malmvägen till EDSVIK den här kvällen. Men, fortsätter Mohammed, det här var ju totalrätt. Precis så här ska det gå till. Jag tycker vi ska kalla till nya, gemensamma möten så snart som möjligt. Vi har hittat något bra som fungerar!
I DUVSLAGET fanns den här kvällen inga gränser. Fördomar lyftes fram i ljuset och sprack – som troll i soluppgången. Karl-Erik Eriksson, sammankallande i redaktionsrådet och medlem i styrelsen rekryterade snabbt nya tidningsutdelare.

Denne redaktör hade av ännu okänd anledning bibringats uppfattningen (eller hittat på själv) att 2013 av kommunen utsetts till ett ”Integrationens År”. Så tycks det inte vara. Däremot menar Magnus Ramstrand (KD), ordförande bl a i integrations- och kommunikationsberedningen, att integration är ett prioriterat område 2013 och 2014. forumEDSVIK /tidning och webb/ kommer att medverka i alla sammanhang där praktiska och resultatinriktade integrationsinsatser görs.