Christoffer Carlsson kom, lyssnades till och underhöll publiken på ett lysande sätt.

Carlsson3  Jubel och applådåskor på Duvslaget när den unge kriminalförfattaren Christoffer Carlsson var på besök den 11 september 2014.

Hans kriminalroman ”Den osynlige mannen från Säffle” utsågs till Bästa 2014 års bästa kriminalroman 2014. Han doktorerade i kriminologi för några månader sedan. Och jobbar som lärare på institutionen.

    Visst, det var en briljant föreläsning. Gester, tillbakablickar, allt var väl inövat till och med felsägningarna. Jag tänkte många gånger på Evert Taube och log. Dennes s.k. minnesluckor var även de väl repeterade. Så gör ett proffs. Och det var Christoffer Carlsson.

    Han berättade om sin bakgrund, om sin mor och far. Och morfar. Morfar med sin bokhylla. Vi fick höra om hans väg till kriminallitteraturen. Blyton, och de svenska, Mankell, Edvardsson, Nesser, Marklund etc, men främst Sjöwall&Wahlöö. Det är bara att jämföra titlarna Den vedervärdige mannen från Säffle och Den osynlige mannen från Salem. Han gav även sin kollega Leif G W Persson en eloge, att någon av hans böcker, nästan var i samma klass som det nämnda parets med sin dekalog om ett brott.

    Det är bara att gratulera medlemmarna i Stallbackens Vänner att få så lysande föreläsare som Christoffer Carlsson och nu närmast de två på sin tid så kallade ”kraftkornen” från TV

_______

    Rusa hit, tag med vänner, det är en liten föreläsarguldgruva på Stallbacken och Duvslaget.